Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-05-04@01:00:45 GMT

مدح اهل‌بیت(ع) اهمیت‌بخش جشنواره شعر عربی رضوی است

تاریخ انتشار: ۱۱ مرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۲۵۸۴۳۷

به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا) از خوزستان، آیت‌الله سیدعلی شفیعی، نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری روز گذشته 10 مرداد در مراسم هشتمین جشنواره بین‌المللی شعر عربی رضوی ضمن تقدیر از اداره فرهنگ و ارشاد خوزستان و همه دوستداران اهل‌بیت(ع) شرکت کننده در این جشنواره، حضور شاعران از شهرها و کشورهای مختلف را پر اهمیت دانست و گفت: براساس گفته مورخان حضرت علی بن موسی الرضا(ع) از شهر اهواز گذر کرده و در مسجدی که در بین حرم علی بن مهزیار اهوازی و رودخانه کارون قرار دارد، نماز اقامه کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اظهار کرد: براساس کراماتی از امام رضا(ع) در این سرزمین آشکار شد که مسلمان شدن برخی غیر مسلمانان بود. به نظر می‌رسد مقام معظم رهبری به دلیل حضور امام رضا(ع) در استان خوزستان، این استان را به عنوان دروازه ورود تشیع به ایران اعلام کردند.

آیت‌الله شفیعی درباره اهمیت این جشنواره ادبی گفت: جشنواره بین‌المللی شعر عربی رضوی از آن جهت که شاعران و ادبا در مدح امام رضا(ع) شعر می‌سرایند دارای اهمیت است و در سال‌های آینده امیدوار هستیم با کمیت و کیفیت بیشتری برگزار شود.

نماینده مردم خوزستان در ادامه سخنان خود به حضور یافتن شاعران در محضر امام رضا(ع) پرداخت و گفت: با انتخاب امام به ولایتعهدی شاعران بسیار به خدمت امام می‌رسیدند و در مدح ایشان شعر می‌سرودند.

آیت‌الله شفیعی با اشاره به شعر ابونواس اهوازی درباره امام رضا(ع) و عجز او در مدح امام گفت: مطابق نقل‌هایی که شده است ابونواس در مجمع شاعران امام حضور نیافت و وقتی از او پرسیدند که چرا در مدح علی بن موسی الرضا(ع) شعر نسروده‌ای، شعری سرود و در آن گفت: «من نمی توانم امامی را که جبرئیل خادم پدرش بود، ستایش کنم.»

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۲۵۸۴۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای عمومی تئاترهای جشنواره رضوی گامی موثر است/ ماجرای عشقی عجیب

به گزارش خبرنگار مهر، نمایش «پر» نوشته مجید کاظم‌زاده‌مژدهی با کارگردانی محمد رسائلی در قالب هفدهمین جشنواره ملی تئاتر رضوی از ۱ تا ۱۰ اردیبهشت سال جاری در تالار مرکزی شهر رشت روی صحنه رفت.

محمد رسائلی درباره موضوع نمایش «پر» و دغدغه خود برای تولید و اجرای این اثر، گفت: این نمایشنامه با مضمون بسیار خاص و مرتبط با فرهنگ رضوی نوشته شده و رویکرد آن مرا به چالش واداشت و لذا دوست داشتم آن را تولید کنم. این نمایش زندگی یک فرد به اصطلاح چاله‌میدانی قبل انقلاب را روایت می‌کند که عاشق زنی می‌شود که کفش‌دار حرم امام رضا (ع) است و داستان جالبی برایش رقم می‌خورد.

وی اظهار امیدواری کرد داستان این اثر در اجرا نیز مخاطب را تحت تاثیر قرار داده باشد.

رسائلی با بیان اینکه تولید اثر برای جشنواره‌های موضوعی یا غیر آن به لحاظ اجرا دارای چارچوب مشخصی است، تصریح کرد: برای القای روح و جان معنوی تئاترهای با موضوع رضوی به مخاطب، نگاه ما متفاوت می‌شود زیرا تاثیر روانی که من به عنوان هنرمند در وجودم از امام رضا (ع) می‌گیرم با کارهای دیگر متفاوت است. هنرمند عرصه تئاتر باید در درجه اول ارتباط معنوی و ارادت خاصی را که خودش با امام رضا (ع) می‌گیرد به خوبی در لایه‌های مختلف اجرا برای مخاطب نیز به نمایش بگذارد تا ارتباط دوسویه بین مخاطب و تئاتر رضوی شکل بگیرد و مضمون مورد نظر به مخاطب القا شود.

کارگردان نمایش «پر» درباره حضور در جشنواره رضوی یادآور شد: این جشنواره برای من جایگاه مستحکمی دارد که به آن ارادت دارم و حالم را تا حد بسیار زیادی خوب می‌کند، لذا شرکت در آن برایم جایگاه بالایی داشت.

وی درباره حذف بخش رقابتی جشنواره تئاتر رضوی و گرایش به اجرای عمومی نمایش‌ها در شهرهای خود، تاکید کرد: این اقدام گامی موثر و حرکتی قابل پذیرش است و این مهم مولفه موثری در موفقیت اهداف جشنواره برای نشر فرهنگ رضوی است.

رسائلی در پایان با بیان اینکه وجود بخش رقابتی از جهتی سبب تبادل نظر و انتقال تجربه بین گروه‌های نمایشی می‌شود، گفت: با این وجود تحقق حمایت اجراهای عمومی برای هر نمایش در شهر خود با توجه به شرایط اقتصادی موجود بسیار بهتر است و از این منظر این اقدام پسندیده و قابل ستایشی است که از سوی دبیرخانه جشنواره مطرح شده است.

کد خبر 6095119 فریبرز دارایی

دیگر خبرها

  • جشنواره‌های امام رضا (ع) سبب‌ساز توسعه فرهنگ رضوی است
  • پایان جشنواره ملی شعر کودک و نوجوان رضوی در همدان + تصویر
  • اجرای عمومی تئاترهای جشنواره رضوی گامی موثر است/ ماجرای عشقی عجیب
  • نکوداشت چهره برجسته فرهنگ و ادب کشور «استاد جواد محقق» در همدان
  • نهضت ترجمه اشعار فارسی به عربی در خوزستان
  • جزییات جشنواره ملی شعر کودک و نوجوان رضوی در همدان
  • محفل شعر ارادت رضوی در دزفول برگزار شد
  • رونمایی از ترجمه کتاب جنبش علوی، هجرت رضوی به زبان پشتو
  • ارسال ۱۵۰۰ اثر به جشنواره روستایی رضوی
  • در حوزه تئاتر رضوی باید از کلیشه پرهیز کرد/ اهمیت اجرای عمومی